AKP - internasjonalt


2003/05/07
Konferanse i Oslo: Revolusjon!
9.-11. mai skipar AKP til konferanse i Oslo. For dei som er opptekne av internasjonale spørsmål er det mange godbitar:
"Fredag 9. mai kl 18-21
Hva skjer i det amerikanske samfunnet nå? Hva med krigsmotstanden? Møt Dennis O'Neil som er aktiv i antikrigsbevegelsen i USA og kommer fra Freedom Road Socialist Organisation.
Lørdag 10. mai
10-1230: Europas forente stater = Det nye EU. Karen Sunds er tidligere vararepresentant i Europaparlamentet, er økonom og med i styret i Folkebevægelsen mot EU. Hun er også medlem av sentralstyret i DKP/ml. Hun kommer med ferske nyheter fra EU-landet Danmark og forteller om unionsarbeidet.
1315-1600: "Den delte kropp" - prostitusjon, pornografi og makt. Er prostitusjon kvinnearbeid eller kvinnehandel? Innleder: Hanne Helth fra Reden i København, et værested og nattherberge for stoffavhengige kvinner i gateprostitusjonen. Helth er nå leder av "STOPP Kvinnehandel" som utfører oppsøkende og rådgivende sosialt arbeid i forhold til utenlandske kvinner i dansk prostitusjon.
16-1830: Motstand! Fidel Agcaoili snakker om motstanden mot USAs forsøk på å rekolonisere Filippinene. Han er en av veteranene i Den nasjonaldemokratiske fronten på Filippinene (NDFP). Dagens makthavere er i ferd med å militarisere landet og slippe USA militært inn igjen. Den breie antiimperialistiske bevegelsen, som NDFP står i spissen for, fører både en væpna kamp og alle former for åpen politisk massemobilisering mot dette. Inkludert forhandlinger med regjeringen i Manila.
Søndag 11. mai
1000-1100: Midt-Østen: Fersk rapport! Ingrid Baltzersen, leder av Palestinakomiteen i Oslo og medlem av AKPs sentralstyre, kommer hjem til Oslo 3. mai.


- Verre enn under Marcos

" - Menneskerettighetssituasjonen på Filippinene er nå verre enn under diktatoren Ferdinand Marcos, sier Luis Jalandoni, leder for Den nasjonaldemokratiske fronten (NDF), til Klassekampen. Regjeringshæren har nå drevet over 200.000 moroer på flukt."2003/05/05
USA terror-stempler Nepals maoister
Det nepalske kommunistpartiet (maoistane), CPN (M), er sett opp på terrorlista til USA.